Skip to main content

Important Pentru Pescari

ÎNAINTE DE A INCEPE PESCUITUL, PESCARUL VA CONSULTA PREZENTUL REGULAMENT SI VA ACHITA TAXA CORESPUNZATOARE PENTRU PESCUIT NUMAI IN CAZUL IN CARE ESTE DE ACORD CU ACESTE REGULI!!!

Lacul Corjova
Regulament de pescuit recreativ 2023

Înainte de instalarea pe locul de pescuit, PESCARUL va consulta prezentul regulament şi va achita taxa corespunzătoare pentru pescuit. Achitarea taxei reprezintă ACORDUL pescarului față de prezentul regulament!


Taxe de pescuit 2023

Cu reținere, cost pentru o persoană:
– 300 de Lei = 12h, maxim 3 unelte, 5 kg de pește inclus
– 500 de Lei = 24h, maxim 3 unelte, 8 kg de pește inclus

Pescuit sportiv, cost pentru o persoană:

– 200 de Lei = 12h, maxim 4 unelte
– 300 de Lei = 24h, maxim 4 unelte

Vă rugăm să rețineți că prețurile de mai jos sunt temporare.

Soția sau copilul pescarului(care încă nu a împlinit 12 ani) au dreptul să pescuiască cu o undiță fără să achite o taxă adițională, însă numai în perimetrul spațiului pe care îl ocupă.

 

Reguli de reținere în funcție de specia de peste:

– crapul/amur poate fi reținut între greutățile de 1 kg și 3,5 kg

fitofagul poate fi reținut în exemplarele de până la 10 kg

– sturionul, șalăul, bibanul, linul, crapul Koy, carașii roșii (ornamentali) se eliberează imediat REȚINEREA ACESTOR SPECII ESTE STRICT INTERZISĂ!!!


Folosirea porumbului uscat, boilies de la Traper și Decathlon este strict interzisă!!!

Peștele rănit, omorât sau sustras, peștele mai mic de 1 kg și mai mare de 3,5 kg se achită cu 200 Lei/kg (3,5 kg+) sau 100 lei/buc (dacă e mai mic de 1 kg). Încercarea de a sustrage pește reprezintă tentativă de furt.

Program:

– pescuit pe timp de zi: 06:00 – 18:00;

– pescuit pe timp de noapte: 17:30 – 18:00, următoarea zi (pescuitul pe timp noapte se va face obligatoriu pe o perioada de minim 24 de ore);

 

Plecarea – Pescarul este obligat să anunțe, în prealabil, la Recepția Lacului Corjova, intenția de a pleca, după strângerea echipamentului pe locul de pescuit, ulterior fiind însoțit de un reprezentant al lacului pentru încărcarea echipamentului (mașina poate pleca din parcare doar cu acordul administrației), iar acesta se va supune tuturor verificărilor din partea reprezentantului lacului.

Reguli adiționale desfășurate:

  1. Pescarul care va fi găsit că NU RESPECTĂ unul dintre punctele de mai jos, va fi scos imediat de pe teritoriul bazinului, după ce i se va elibera în apă peștele prins până la acel moment, cu interzicerea definitivă a accesului ulterior în cadrul iazului Corjova!
  2. Bonul corespunzător taxei de pescuit va fi păstrat și prezentat pentru control. Odată eliberat, bonul valoric, suma nu se poate returna în nicio circumstanță.
  3. Pescarul poate folosi undițe doar UN CÂRLIG. LA PESCUITUL aruncat/lansat, firul minim admis este de 0,28mm! Recomandăm și rugăm montura să fie cu plumb pierdut, plumb sau naditor culisant, astfel încât să permită eliberarea plumbului sau naditorului în cazul ruperii firului. Înaintașul textil va avea o lungime de maxim 8m. Este interzis pescuitul cu monturi ce conțin mai multe carlige (la „bombă”, „plăcuță”, „japca” (coasa), cu doua carlige, etc.). Pescarul care folosește astfel de monturi va fi evacuat din complex fără returnarea taxei de pescuit, iar peștele reținut va fi eliberat în apă. Monturile se pot cumpăra de la administrator.
  4. Pot fi reținute contracost (75 lei/kg) exemplarele de CRAP cu o greutate situată între 1 și 3,5 kg. Capturile de CRAP sub 1 kg sau care depășesc 3,5 kg vor fi eliberate imediat înapoi în lac, în stare vie și fără a fi rănite. CTENUL (Amurul) – se pot reține contracost (75 lei/kg) exemplarele cu o greutate situată între 1 si 3,5 kg. CARAS și NOVACUL/TOLSTOLOBUL – se pot reține contra cost (50 lei/kg), Novacul care cântărește mai mult de 10 kg, trebuie eliberat imediat.
  5. Peștele reținut trebuie păstrat doar în juvelnic ecologic, pe toata durata partidei de pescuit. Este interzisă păstrarea peștelui în pungi de plastic, recipiente cu apa sau depozitarea acestuia în mașină!
  6. Pescarul nu are voie să schimbe peștele pe care l-a reținut și care a fost păstrat în juvelnic, cu altul prins ulterior! 
  7. Recomandăm ca fiecare pescar să se prezinte cu saltea de primire tip Cradle (cadita), spray antiseptic, minciog cu plasă ecologică (fără sârmă), juvelnic sau sac de păstrare dacă se dorește să se rețină pește. În cazul în care pescarul nu are obiectele necesare, ele pot fi închiriate:
    – saltea recepție și spray antiseptic – 50 lei/12 ore;
    – sac de păstrare – gratuit.
  8. Este permisa plantarea cu ambarcațiuni pentru momeală (navomodel) doar cu înștiințarea prealabilă a administrației și doar dacă nu deranjează alți pescari, costul pentru Navomodel este de 100 lei, excepție fac pescarii cu dizabilități. 
  9. Este strict INTERZIS focul deschis direct pe sol (se vor folosi grătare cu picioare, astfel focul/căldura să nu intre în contact direct cu solul/vegetația), precum și aruncarea cărbunilor de gratar pe iarba, etc! Pescarul poate sa facă un gratar, sa bea o bere, dar sa o facă într-un mod civilizat, în așa fel încât să nu deranjeze ceilalți pescari!
  10. Este interzis scăldatul, muzica, limbajul trivial, injuriile sau oricare alte activități care pot deranja liniștea sau activitatea persoanelor aflate la pescuit, iar cei aflați în stare de ebrietate avansată, care creează probleme, vor fi evacuați din cadrul complexului, fără returnarea taxei de pescuit.
  11. Se va manifesta un comportament respectuos și civilizat față de ceilalți pescari și față de personalul iazului. În caz contrar, persoana în cauza va fi evacuata din complex fără a i se returna taxa, iar peștele reținut, până în acel moment, va fi eliberat în apă.
  12. Toate persoanele care se bucura de serviciile oferite au obligația de a păstra curățenia în zona rezervată și de a arunca toate deșeurile în locurile special amenajate.
  13. Pentru pescuitul pe timp de noapte, pescarul are nevoie de aprobarea administratorului iazului și rezervare prealabilă la tel. 78640640/61000101! Pescuitul pe timp de noapte se desfășoară începând cu ora 18:00 a zilei de start și tine pana la ora 17:30 a zilei următoare, iar accesul pe Iazul Corjova este permis începând cu ora 17:30!
  14. În contextul pescuitului de noapte, se va evita părăsirea incintei de pescuit înainte de ora 10:00 dimineața. În cazul în care pescarul dorește sa părăsească iazul mai devreme de ora 10:00, este rugat să anunțe personalul de securitate și să se supună unui control riguros din partea administrației, autoturismul și bagajul pe care-l are, în caz contrar nemaiavând acces pe lac!
  15. Toate persoanele care folosesc serviciile oferite sunt obligate să anunțe personalul de securitate al iazului înainte de a deplasa mașina aflată în parcare, indiferent de ora și problema apărută. Nerespectarea acestei condiții duce la restrictionarea accesului ulterior în complex.
  16. Pentru a nu exista neînțelegeri, toate persoanele aflate pe raza complexului Corjova, vor pune la dispoziția personalului de securitate, în vederea efectuarii controlului, mașina și întreg echipamentul de pescuit (cort, cutii, huse, etc) în orice moment al partidei de pescuit, precum și la părăsirea complexului.
  17. Persoanele care nu respecta condițiile impuse de prezentul regulament, acceptat prin achitarea taxei și care vor încerca să ascundă sau să fure pește se fac vinovate de TENTATIVĂ DE FURT, faptă penală pedepsită de art. 186 Cod Penal din codul penal și vor fi reclamați organelor de poliție. Orice TENTATIVĂ DE FURT sau FURT va fi comunicată organelor de poliție și va fi popularizată în mass–media, iar persoana vinovată va fi acționată în instanță, în vederea recuperării prejudiciului creat.
  18. Administrația Iazului Corjova este exonerata de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate de consumul de alcool sau de neatenția pescarului și însoțitorilor acestuia, atat pe apă cât și pe uscat. 
  19. PESCARII au obligația ca la sfârșitul partidei de pescuit, să lase locul curat, așa cum l-au găsit când au venit (fără chiștoace de țigări, coji de semințe, sticle goale, cutii de bere, etc), prin colectarea în saci sau în pungi de plastic a „gunoiului” produs de ei în timpul partidei de pescuit și să-l depoziteze în locurile special amenajate!
  20. ADMINISTRAȚIA LACULUI ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A-ȘI SELECTA CLIENȚII!

 

AM PRIMIT UN EXEMPLAR AL PREZENTULUI REGULAMENT ȘI MĂ OBLIG SĂ RESPECT PREVEDERILE DE MAI SUS!

 

Nume & Prenume                                     IDNP                                  Data & Semnătura 

 

_______________            _________________                 ________/_________

Vă mulțumim! Fire zbuciumate!

Poți să-l descarci aici